2Box 9 TeaBox 9 ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ

ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ

Το τσάι του βουνού είναι το πιο δημοφιλές και ίσως το πιο αγαπημένο βότανο που διαθέτει η Ελλάδα. Γνωστό και σαν ¨το τσάι της μακροζωίας¨ με υπέροχη γεύση και άρωμα

Η επιστημονική του ονομασία είναι Σιδερίτης και έχουν καταγραφεί πάνω από 100 διαφορετικά είδη, εκ των οποίων τα 17 φυτρώνουν αποκλειστικά στην Ελλάδα

Όλα τα είδη είναι ανθεκτικά στον καύσωνα και στην ξηρασία και φυτρώνουν ανάμεσα στα βράχια.

Το τσάι του βουνού είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό βότανο, προσφιλές σε όλες τις Μεσογειακές χώρες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Η θρεπτική του αξία είναι αξιοσημείωτη και παράλληλα με την μοναδική επίγευση, συμβάλλει και στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Παρακάτω θα δούμε μερικές από τις πιο σημαντικές ιδιότητές του

  • Αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδης, αγχολυτική δράση

Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες οφείλονται σε γλυκοζίτες. Επιπλέον το τσάι του βουνού φαίνεται να καταπολεμά το άγχος, έχει δηλαδή αγχολυτική δράση, χωρίς μάλιστα τις παρενέργειες που παρατηρούνται σε άλλα αγχολυτικά φυτικών ειδών.

  • Αντιμικροβιακό

Αναλύσεις που έχουν γίνει σε φυτά sideritis, έδειξαν ότι περιέχουν πολλά αιθέρια έλαια με αντιμικροβιακή επίδραση . Επίσης, τα αιθέρια έλαια του τσαγιού του βουνού και ιδιαίτερα αυτά της μαλοτίρας (Sideritis syriaca) είναι ιδιαίτερα δραστικά αντιμικροβιακά, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε καρβακρόλη.

  • Πεπτικό Σύστημα

Το τσάι του βουνού χρησιμοποιείται παραδοσιακά στη χώρα μας για την ενίσχυση της υγείας του πεπτικού συστήματος και την ανακούφιση της δυσπεψίας και του στομαχόπονου. Έρευνες δείχνουν ότι συμβάλλει στη μείωση φλεγμονών της γαστρεντερικής οδού, λόγω της περιεκτικότητας του σε φαινόλες και αντιοξειδωτικά.

  • Τσάι και κρυολόγημα

Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση κρυολογημάτων, ρινικής συμφόρησης, αναπνευστικών προβλημάτων κι επίμονου βήχα, ειδικά αν συνδυαστεί με μέλι.

*Το τσάι του βουνού δεν περιέχει καφεΐνη κι έτσι, μπορεί να καταναλωθεί σε αρκετή ποσότητα ακόμα και από παιδιά*

Διαβάστε επίσης

Το κίτρινο δέντρο TEABOX NO4

Το κίτρινο δέντρο TEABOX NO4

ΤΣΑΙ TEABOX NO4 Αν σας αρέσει το λεμόνι στο τσάι σας τότε θα βρείτε σίγουρα το teabox no4 με πρασινο τσαι, αφυδατωμενη...