2Box 9 TeaBox 9 Οι ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου τσαγιού ή αλλιώς rooibos tea

Οι ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου τσαγιού ή αλλιώς rooibos tea

Οι ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου τσαγιού η αλλιώς rooibos tea

Το Rooibos Tea, γνωστό ως «κόκκινο τσάι» προέρχεται από ένα θάμνο που καλλιεργείται στη Νότια Αφρική. Πρόκειται για ένα είδος τσαγιού που είναι ευρέως γνωστό μεταξύ άλλων για τις θεραπευτικές του ικανότητες και τις ισχυρές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα οφέλη του

  1. Δεν περιέχει καφεΐνη

Το τσάι rooibos δεν έχει καφεΐνη, οπότε αποτελεί την καλύτερη επιλογή για παιδιά, εγκύους και για όσους παρουσιάζουν ευαισθησία σε αυτή. Αν και η καφεΐνη διαθέτει και αυτή κάποια οφέλη, δεν μπορούν όλοι να την καταναλώσουν με ασφάλεια.

  1. Χαμηλά επίπεδα τανινών

Το κόκκινο τσάι rooibos περιέχει πολύ χαμηλά επίπεδα τανινών. Οι τανίνες περιέχονται σε πολλά φυτά, όπως το μαύρο και πράσινο τσάι, αλλά και στο κόκκινο κρασί. Οι τανίνες εμποδίζουν την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό μας.

  1. Διαχείριση διαβήτη

Το τσάι rooibos βοηθά τους διαβητικούς ασθενείς ελέγχοντας τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και γι’ αυτό μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών. Σε έρευνα βρέθηκε ότι το αντιοξειδωτικό ασπαλαθίνη, που εντοπίζεται στο τσάι rooibos, έχει αντιδιαβητική δράση.

  1. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Το τσάι rooibos περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, επειδή καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, ο σκοπός των οποίων είναι να βλάψουν τα κύτταρά μας.

  1. Μειώνει την αρτηριακή πίεση
    Το τσάι Rooibos είναι γνωστό ότι ανακουφίζει από το στρες, την νευρική ένταση και τις υπερτασικές συνθήκες. Δεν ανακουφίζει μόνο από τα αναπνευστικά προβλήματα αλλά μειώνει επίσης την αρτηριακή πίεση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καρδιαγγειακές παθήσεις.
  2. Πεπτικό σύστημα

Το κόκκινο τσάι διευκολύνει τη λειτουργία της πέψης, ανακουφίζοντας τις στομαχικές διαταραχές, τους κολικούς, τις κοιλιακές κράμπες και το στομαχικό πόνο, καθώς έχει ισχυρή αντισπασμωδική δράση.

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ισοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.

 

Διαβάστε επίσης

ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ

ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ

Το τσάι του βουνού είναι το πιο δημοφιλές και ίσως το πιο αγαπημένο βότανο που διαθέτει η Ελλάδα. Γνωστό και σαν ¨το...

Το κίτρινο δέντρο TEABOX NO4

Το κίτρινο δέντρο TEABOX NO4

ΤΣΑΙ TEABOX NO4 Αν σας αρέσει το λεμόνι στο τσάι σας τότε θα βρείτε σίγουρα το teabox no4 με πρασινο τσαι, αφυδατωμενη...