2Box 9 JuiceBox 9 Πώς να Κάνω Smoothie | Χρήσιμες Πληροφορίες & Επαγγελματική Παρασκευή Smoothie

Πώς να Κάνω Smoothie | Χρήσιμες Πληροφορίες & Επαγγελματική Παρασκευή Smoothie

Ποιος είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος πρόσληψης θρεπτικών συστατικών, χωρίς να θυσιάζεται η γευστικότητα των φρούτων ή λαχανικών; Το smoothie! Γι’ αυτό και προτιμάται συχνά από τους καταναλωτές, κατά βάση την καλοκαιρινή περίοδο. Πρωτού όμως αναδείξουμε πώς παρασκευάζεται ένα smoothie, κάποιες χρήσιμες πληροφορίες πρώτα.

Τι είναι το σμούθι;

Το smoothie είναι ένα ρόφημα που παρασκευάζεται από ωμά φρούτα ή/και λαχανικά, αφού αλεστούν στο μπλέντερ. Συνήθως έχει μια υγρή βάση όπως νερό, χυμό φρούτων, φυτικό γάλα και μερικές φορές γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γάλα, γιαούρτι, παγωτό ή ακόμα και τυρί cottage!

Είναι υγιεινό το smoothie;

Ναι. Επειδή ο τροπος παρασκευής είναι ιδιαίτερα προσεγμένος και χρησιμοποιούνται 100% ολόκληρα φρουτα και λαχανικά, χωρίς να χάνεται η θρεπτική αξία τους και συγκεκριμένα οι φυτικές ίνες όπως θα δούμε και στην συνέχεια.

Κατά δεύτερον, όταν το σμούθι συνοδεύεται από κάποιο γαλακτομικό προϊόν ως βάση, όπως γιαούρτι ή γάλα κ.α., συμβάλλει στην υγεία των οστών. Συγκεκριμένα, το ασβέστιο, η βιταμίνη D3 και η βιταμίνη Κ είναι θρεπτικά συστατικά που βελτιώνουν την υγεία των οστών. Τα smoothie που είναι πλούσια σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά συνήθως περιέχουν σπανάκι, πράσινα λαχανικά και εσπεριδοειδή ως κύρια συστατικά.

 

juicebox

 

Σε τι διαφέρει το σμούθι από τον χυμό;

Παρά το γεγονός ότι το σμούθι και ο χυμός είναι σχεδόν παρόμοια, εκείνο που διαφέρει σε πρώτη φάση είναι ότι η υφή που έχει το smoothie. Δηλαδή είναι πιο παχύρευστη, πιο κρεμώδης και πιο «γεμάτη» από έναν απλό χυμό. Κατά δεύτερον και κυριότερο, ο απλός (ακόμα και ο φυσικός) χυμός δεν εμπεριέχει φιτικές ίνες, καθώς χάνονται κατά την διαδικάσια στήψης του. Από την άλλη μεριά, τα smoothie αφθονούν από φυτικές ίνες, καθώς χρησιμοποιείται ολόκληρο το φρούτο, αντί για μέρος αυτού.

Πώς κάνω ένα σμούθι; (επαγγελματική παρασκευή)

Αρχικά, θα χρειαστείτε ένα κατεψυγμένο σακουλάκι φρούτων JuiceBox, το οποίο δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές και σάκχαρα. Είναι 100% vegan και χρησιμοποιούνται 100% βιολογικά προϊόντα.

Υλικά:

 

Παρασκευή:

  1. Ρίχνετε το νερό μέχρι να καλύψετε τα 240ml στον δοσομετρητή.
  2. Αδειάζετε στο μπλέντερ το ποτήρι με το νερό που έχετε δοσομετρήσει (δηλαδή τα 240 ml.)
  3. Ανοίγετε το σακουλάκι JuiceBox με τα φρούτα, που μόλις έχετε βγάλει από την κατάψυξη, και έπειτα ανοίγετε το σακουλάκι με το αφυδατωμένο προϊόν (γιαούρτι ή βανίλια) και το και αδειάζετε το περιεχόμενο τους μέσα στο μπλέντερ.
  4. Χτυπήστε το για τουλάχιστον 40 δευτερόλεπτα. Σας προτείνουμε να ελέγξετε αν έχουν αλεστεί σωστά, όλα τα φρούτα και αν η πυκνότητα του smoothie ειναι η ιδανική. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι πολύ πηχτό αραιώστε με χυμό μήλου Santal μεταξύ 5-10 ml και αναδεύστε για 5 ακόμα δευτερόλεπτα.
  5. Ρίξτε το προϊόν στο ποτήρι και… voila!

 

Pro Tip 1: Σερβίρετέ το με χοντρό καλαμάκι.

Pro Tip 2: Αν η διαδικασία έχει γίνει σωστά, η κανάτα δεν θα πρέπει να έχει υπολείμματα από φρούτα ή χυμό.

 

Αυτό που σας προτείνουμε εμείς είναι να δοκιμάσετε να παρασκευάσετε μερικά δροσερά JuiceBox smoothie για να βρείτε ακριβώς την γεύση που ταιριάζει σε εσάς ή στους πελάτες σας. Και περιμένουμε να μας πείτε τα αποτελέσματα και τις εντυπώσεις σας.

Διαβάστε επίσης